Villaägarna i Strandabygden | Villaägarna
PixelImage
På denna sida ansvarar föreningen för innehållet om det är en samfällighetsförening. Är det en lokal villaägarförening som är ansluten till Villaägarna ansvarar Villaägarnas Riksförbund för innehållet.

Villaägarna i Strandabygden

Välkommen som medlem i Villaägarna i Strandabygden!

Vi hoppas att Du kommer trivas i här!
Läs mer om föreningen här

Vi har haft årsmöte 2018 i Folkets Hus Blomstermåla onsdagen den 14 mars klockan 1900.

Cirka 80 personer deltog. Tre nya medlemmar.


 

Nytt i Maskinpoolen - IGEN!

Vi har köpt tre Kärcher förnstertvättar. Finns på plats lördag 16 april eftermiddag!               

 

   

Årsmöte 2016.

Så var det åter varit årsmöte i Blomstermåla Folkets Hus.

Vi hade särskild information om problem och möjligheter i samband med köp och försäljning samt överlåtelse av fastighet. Låneregler. Fastighetsbyrån i Mönsterås och Häradssparbanken medverkade.

Cirka 70 deltagare!

Som vanligt avslutade vi med räksmörgås och kaffe / dryck.

Till ny ordförande valdes Charleene!

             Tillökning i maskinpoolen! Igen!

Vårt gamla Dremel multiprecionsverktyg har fullgjort sin tjänst. Vi har ersatt den med en modernare variant med lithiumbatteri och belyst arbetsyta - bra i trånga utrymmen. På plats torsdag 18/2.
Se video här.

micro


 Tillökning i maskinpoolen!

Nu är vår nya släpkärra på plats! Den gamla "ettan" är såld. Den har gjort tjänst i nästan tio år!

Samtidigt har vi kompletterat med en ny högtryck (med avloppsrens och altantvätt) och en batterdriven häcksax för lite lättklippta häckar - max 5 mm grentjocklek.

Vi har också köpt en sladdlös grensåg (18 volt - dubbla batterier lithiumjon 4 Ah). Den har teleskopskaft och man når drygt fyra meter med den.

grensåg

 


 

2015 års årsmöte

hölls måndagen den 16 mars klockan 1900 i Gröna rummet,
Folkets Hus Blomstermåla. Över sextio deltagare som fick lyssna på

Sandra Wenemo från Mönsterås kommun som informerade om Friggebodar och Attefallshus. Informativt och många frågor.

Tre nya medlemmar anmälde sig - bra!

Bland annat beslutades att medlemsavgiften även fortsättningsvis ska vara femtio kronor, den äldsta släpkärran bytas ut och maskinpoolen kompletteras med en sladdlös häcksax och en ny högtryckstvätt med alla tillbehör (altangolvstvätt o avloppsrensning). Allt detta är nu beställt. Information kommer när allt är på plats.

 


      

 

 

 Villaägarnas dag 2014 anordnades den 30 augusti mellan kl 10-15.

Vi var hos vår samarbetspartner OKQ8.

 Vi hade en byggställning uppmonterad och många maskiner visades.

Ungefär femtio villaägarfamiljer besökte oss - många var redan medlemmar men vi
fick också ett tiotal nya medlemmar! Alla är entusiastiska över omfattningen av vår maskinpool och inte minst av OKQ8 fantastiska service. Alla maskiner kan hämtas
och lämnas under mer än hundra timmar i veckan. Bäst i Sverige!

 

vr dag 2014 1 Malin o Charleene laddar inför dagen. Gott humör trots att vädret var - så där,,,,,,,

Ja det regnade medan vi monterade - men sedan blev det bättre o bättre!

 

 


 Bomässa i Mönsterås 3 maj 2014

Naturligtvis fanns vi på plats när kommunen ordnade Bomässa!

Vi visade delar av vår maskinpool och tog tillfället i akt att värva nya medlemmar- åtta glada småhusägare insåg att de borde varit medlemmar långt tidigare. En skulle omedelbart sälja sin nyinköpta högtryckstvätt när han såg utbudet i maskinpoolen!

 

 

Lördagen den femte oktober firade vi Villaägarnas dag!

I Mönsterås fanns vi på OKQ8 där vi visade vår maskinpool. Över hundra personer - gamla medlemmar såväl som de som ville bli medlemmar - besökte oss trots att vädret inte var det bästa!

Fler än tjugo villaägare blev övertygade om att Villaägarna i Strandabygden är väl värd det förtroende som ett medlemskap innebär. Vi tänker inte svika det förtroendet!

 

Det är inte för sent att haka på deras beslut! Kontakta Carl Slånemyr på 070-5120609 eller carl.slanemyr@telia.com så fixar han ditt medlemskap. 

Just nu behöver du bara betala en årsavgift - 405 kronor - för att bli medlem ända fram till januari 2015! Dessutom får du en fin bok - Husets ABC - när du betalt avgiften! Kan det bli bättre?

Läs mer under Maskinpool!

Allt på plats - och regnet upphörde!

Charleene med nya medlemmar.

Bara att skriva på!!


Nyheter


 • Villaägarnas dag 2016 2016-08-25
  Välkommen till Villaägarnas dag 3 september 2016 Plats: OKQ8 Mönsterås
 • Sommarens aktiviteter 2013-08-26
  Under sommaren har vi deltagit vid flera aktiviteter. Vi har varit på Mönsterås Bomässa och årsmöte bland annat på Oknö. Vi har naturligtvis arbetat hårt på att värva flera medlemmar och räknaren står nu på cirka 70 nya medlemmar! Överlägset bäst i...
 • Blomstermåla 2013-05-14
  Blomstermåla Lördagen den 11 maj deltog vi vid firandet av Blomstermåla Folkets Hus femtioårsjubileum. Vi hade tagit med oss släpkärra, byggställning och några maskiner ur maskinpoolen för att kunna visa åtminstone lite ur vår maskinpool. Vår monter drog...
 • Nytt i Maskinpoolen 2013-05-08
  Nytt i maskinpoolen. Vi har köpt in en värmekamera - FLIR - och en lödstation - Weller - som båda kan lånas på OKQ8!
 • Nytt rabattavtal 2013-03-26
  Vi har skrivit avtal med Harald Svenssons Måleriaffär AB och Linda Sjöberg! Homecoaching (komplett förslag avseende färger, tapeter mm vid renovering eller nybyggnation av ditt boende). Förslaget grundas på dina personliga önskemål och ett personligt...
 • Borrhammare 2013-03-19
  Ny BORRHAMMARE anskaffad. Bra maskin för bearbetning av såväl trä som stål men främst avsedd för betong och murverk. Även enklare mejsling är möjligt. Till exempel för att ta bort kakelplattor. Du står för borr och mejslar själv. Observera att det krävs...
 • Årsmöte 2013 2013-03-18
  Årsmötet 2013 genomfördes med glada miner bland de drygt sextio deltagarna. Mötet antog nya normalstadgar och beslutade om fortsatt satsning på vår MASKINPOOL. 20 000 kronor avsattes för nyinköp och underhåll. En rejäl borrhammare kommer att inköpas...
 • Vedklyv 2013-03-01
  Äntligen är vår nya vedklyv på plats. Den är större, starkare än vår gamla. Det betyder också att den är tyngre. Väger 63 kilo och kräver absolut två personer vid hämtning och återlämning.
 • Maskinpoolen har flyttat till OKQ8! 2012-10-22
  Vi är glada att kunna meddela att vår nya samarbetspartner blir OKQ8 vid norra infarten till Mönsterås. Rune Frisk och hans kunniga och trevliga medarbetare - Melinda, Anette, Charleene, Cecilia och Ingela - kommer att sköta maskinpoolen. All...
 • Maskinpoolen 2012-03-21
  Nu utökar vi maskinpoolen med en rejäl eldriven markvibrator ("padda").