PixelImage
På denna sida ansvarar föreningen för innehållet om det är en samfällighetsförening. Är det en lokal villaägarförening som är ansluten till Villaägarna ansvarar Villaägarnas Riksförbund för innehållet. Ansvarig utgivare: Gunnar Jansson.

Sundby Egnahemsförening

På Gång - hösten 2018 i Sundby

hitta även  senaste info  på sundbyegnahem.se 

 

Nytt nummer av Sundbybladet  ute nu.

Årsmötet Onsdagen 21 mars 2018  kl. 19
Protokoll och årsberättelse
Bilder

 Till årsmötet: Villaägarna och vi?

 

Bilder från Äppeldagen Söndagen den 1 oktober 2017

 

Loppisracet i Sundby, lördagen den 9 september kl 10-15.

Här hittar du alla säljare

Så här går det till:
Du ställer ut ett bord vid tomtgränsen med det du vill sälja. Vi ger ut en karta över alla hus som är med i loppisracet och sätter upp skyltar i området, så kan köpsugna gå runt i området och fynda bland borden.
Vill du vara med och sälja, skicka en anmälan till sundbyegnahem@gmail.com med titel Loppis-race senast 4:e september. Kostnadsfritt för alla medlemmar.

 

 

 

 

VÄLKOMMEN PÅ CYKELFEST
Lördagen den 9 september 

 tillsammans med Sundby Egnahemsförening och Flysta Villaägarförening!

Passa på och lär känna trevliga Sundby- och Flysta-bor! Begreppet Cykelfest är välkänt för vissa och okänt för andra. De som har testat säger att det är en riktigt, riktigt rolig aktivitet. Därför vill vi nu se enorm uppslutning bland alla grannar i Flysta och Sundby så vi tillsammans kan ha en annorlunda och kul kväll med mat och fest!

Så här går det till:
Genom lotteri kommer du/ni, dvs hushållet att ...
-       ”Bjuda några grannar på en maträtt”. Ni vet inte vilka ni ska bjuda, bara hur många, vilken typ av rätt (t ex varmrätt) och vilken tid.
-       Bli bjudna på maträtter hos era grannar. Ni vet inte vilka i förväg.

Självklart är inte cykel något krav, men ett lämpligt fortskaffningsmedel för att inte själva förflyttandet skall ta för lång tid.

Allt avslutas med att alla samlas i Spångafolkan kl 21:00, där det bjuds på partyyyyy!

Maila anmälan till sundbyegnahem@gmail.com och Swisha eller betala in 100 kr per hushåll och ange ”Cykelfest” senast den 21/8. Pengarna går till att täcka hyran för Spånga Folkan. För mer detaljer, titta under Arrangemang.

Swish: 1236929764      PlusGiro: 14 45 21-2              Anmäl dig senast den 21/8!

 

Traditionsenligt tändes en Valborgseld på ödetomten, korsningen Arrendevägen-Småbrukarvägen. Under kvällen kom och gick minst 700 besökare. Bland sidoaktiviteterna fanns kaffeservering, porslinskrossning, fiskdamm och grill. En kör stämde upp med vårsånger. Ansvariga var Spånga Hockey team-03, Sundby egnahemsförening och Flysta villaägareförening.
Dagen efter låg en glödhet askhög låg kvar och pyrde. Om cirka tio dagar kommer den falnade askan att tas bort.  

 

Kort rapport från årsmötet 29 mars 

 

Onsdagen den 29/3-2017 höll Sundby egnahemsförening sitt årsmöte, som vanligt förlagt till Sundbyskolans matsal. Medlemmarna kunde blicka tillbaka på ett aktivitetsfyllt 2016. Valborgsfirandet på ödetomten var återigen välbesökt, liksom äppeldagen med musteri första helgen i oktober. Nytt för i år var ett ”loppisrally”, som hölls en solig septemberlördag. Medlemstidningen Sundbybladet utkom med tre nummer. I november lanserades ett nytt format, som innebar färgtryck, högre papperskvalitet och fler sidor än förut. Sundby egnahemsförening är liksom tidigareen av Spånga Folkans medlemsföreningar. En annan verksamhet som stöds ekonomiskt är grannstödsbilen. 
Vid årsmötet avgick ordförande Per Simonsson, efter 7 års trogen tjänst. Till ny ordförande valdes Magnus Ekstrand.

   

Nyhetsbrev från Grannsamverkan 

 

Äppeldagen 2016: Fler bilder på vår FB-sida

 


 

 Om det planerade boendet för nyanlända i Flysta/Sundby

Styrelsen följer detta löpande och kommer med mer information så fort vi vet något. Aktuell information finns i rapporten från årsmötet nedan. De synpunkter som styrelsen lämnat skriftligt kan du läsa här.

2016-06-03: Planer på modulhus i Sundby frysta 

 

Sundbybladet 51 ute nu, eller läs det här

Valborgsfirandet i Sundby.

Firandet blev som vanligt välbesökt och uppskattat, med kör och mängder av aktiviteter. Tyvärr fick vi inte tillstånd att elda allt ris, utan har kontaktat parkförvaltningen för att transportera bort kvarvarande ris.

OBSERVERA att det är inte tillåtet att lämna ris och trädgårdsavfall på allmän plats. Detta gäller även ödetomten.

  

 

Rapport från årsmötet

Onsdagen den 23 mars i Sundbyskolans matsal

 


 

 

Parkeringsförbud i Sundby

Som en del kanske noterat så har det blivit totalt parkeringsförbud på vissa gator i Sundby.Vid en förfrågan till Trafikverket fick vi till svar att detta är ett beslut från kommunfullmäktige 2002, att alla gator smalare än 5 meter skall ha parkeringsförbud på bägge sidor. Hör gärna av dig till sundbyegnahem@gmail.com  om vad du tycker.

 

Senaste nytt om Södra Solvallastaden kan du läsa på 

http://bygg.stockholm.se/-/Nyheter/Aktuellt/Samrad-om-Sodra-Solvallastaden/ 

 

Just nu har vi tyvärr mycket brottslighet i vårt område. Håll därför extra koll på omgivningen, informera polisen när ni ser något konstigt.

Polisens tipstelefon 114 14
Polisen AKUT tel: 112

 

 

 

 

Senaste numret av Sundbybladet, September 2015 

 Styrelsen, något för dig?
Vi vill ha förstärkning i styrelsen, då det är mycket roligare att jobba om man är några fler. Det som krävs är intresse för vad som händer och sker och inte minst vad vi själva vill ska hända i Sundby. Hör av dig till Per eller till Styrelsen

 

 Bromma Flygplats

Läs det senaste på http://manskligtbrommaflyg.se/ & Facebook

 

Frivilliga gör Spånga säkrare

Mer information hittar du i senaste numret av Sundbybladet.

Svara på vår enkät

Varning för falska dörrknackare från Röda Korset

 

Behöver du en lång stege?
Föreningen har nu en för utlåning.

 

 

Äppeldagen 12 oktober

Ett antal Sundby- ochh Flystabor hittade ut till Sundby, för att få sina äpplen mustade eller artbestämda av vår pomolog Lennart Svahn. Kanske lite färre besökare i år, troligen främst beroende på att det inte varit något äppelår i Sundby. Många klagade över mycket liten skörd. Men uppåt hundra liter äppelmust blev det nog under de 2 timmar vi höll på, tills regnet kom.

Väl mött igen, nästa år...

 

 

 

Kraftig trafikökning smygs in på Bromma!

läs mer här och på www.manskligtbrommaflyg.se

Inslag i P4 Stockholm 9 juni

Se filmen som visar vad som pågår

Som ni kanske vet har 7 villaföreningar överklagat Transportstyrelsen beslut att uppgradera flygplatsen från 2C till 3C, i korthet p.g.a. följande orsaker:

 • Vi befarar att avsikten är att kunna flyga med betydligt fler större plan
 • Beslutet har tagits på väldigt oklara grunder och utan normal handläggning
 • Tunga pilotorganisation varnar för säkerhetsrisker. Analysen av riskerna är hemligstämplad.
 • Planerad nybyggnation i Kristineberg har stoppats p.g.a. att även Länsstyrelsen är osäker på den framtida bullersituation kring Bromma Flygplats.

Som förening har vi tydligt sagt att vi vill ha kvar Bromma Flygplats och accepterar den typ och mängd av flygtrafik som trafikerar Bromma idag. Hör gärna av dig till någon i styrelsen om du har frågor eller åsikter.

Mer bakgrund finner du under  Nyheter.

TV4-nyheterna om Transportstyrelsens beslut att klassa upp Bromma Flygplats

 

 

Förslag på ändrade hastighetsgränser i Spånga-Tensta 

  

Nytt nummer av Sundbybladet, Februari 2014

 

Brandskyddskontroll och sotning

Vi vill bara informera om att det finns 2 st officiella utförare av dessa tjänster.  

Brandskyddskontroll  

Stockholm  

Östermalm,  Norrmalm, Kungs-holmen, Essingeöarna och Västerort

Lars Sundström AB

Tel: 08-663 47 15

E-post: info@sotarenstockholm.nu

 Sotning  

 Kungsholmen,  Essingeöarna och del av Västerort norr om gränsen av Växthusvägen –   Lövstavägen – Bergslagsvägen – Bällstavägen – Ulvsundavägen – fram till  Johannesfredsvägen

Skorstensfejarna LJ AB

Tel: 08-410 88 590

E-post: info@skorstensfejarna.se

 

Det finns andra företag som erbjuder dessa tjänster, men de är inte auktoriserade av Stockholms Brandförsvar läsa mera på deras hemsida. Om du därför anlitar någon annan än de utsedda företagen riskerar du att får betala 2 ggr för samma tjänst/er

  

Årsmötet 2013

Årets årsmöte var glädjande välbesökt. Förutom sedvanlig mötesdagordning fick vi också en intressant presentation från Stadsbyggnadskontoret om vad som gäller om man vill bygga om och bygga till. Kontaktuppgifter till nya styrelsen hittar du under fliken Styrelsen. Det fullständiga protokollet hittar du här.

Nyheter/Aktuellt


Byggplaner på Herdevägen

Närboende på Herdevägen har fått information om planer på att uppföra 2 st parhus. Detta har varit uppe på stadsdelsnämndens möte i December. De boende har lyft fram flera felaktigheter i underlaget, som helt strider mot gällande detaljplan för Sundby. Bl.a. är idag minsta tomt 600 kvm, dessa hus skulle endast få 380 kvm. De boende driver frågan vidare och har stöd från egnahemsföreningen i sitt förslag.
Mer information kan ni hitta på Stadsbyggnadskontoret.

 

 • Sommarbrev juni 2016 2016-06-14
  Detta e-brev går ut till medlemmar i Sundby Egnahemsförening som har registrerat en epost-adress. Vill du uppdatera eller ändra något, skicka ett brev till sundbyegnahem@gmail.com . Snart hägrar sommar och semester för de flesta av oss. Som vanligt...
 • Valborgsfirande 2016 2016-03-26
  VARMT VÄLKOMMEN ATT FIRA VALBORG I SUNDBY! Det är pojkar och flickor från Team -03 från Spånga Hockey som arrangerar. Vi bjuder på en fullspäckad kväll med grillning, hembakat gofika, lotterier, sockervadd, snacks och godis. Utmana familj och vänner i...
 • Rapport från årsmötet 2016 2016-03-26
  Årsmötet blev det mest besökta på många år, p.g.a. uppgifterna sedan en vecka tillbaka om det planerade flyktingboendet i Sundby. Flyktingboendet fanns med som en övrig punkt, men då den inte var meddelad i förväg, togs inga beslut i frågan. I stället...