PixelImage
På denna sida ansvarar föreningen för innehållet om det är en samfällighetsförening. Är det en lokal villaägarförening som är ansluten till Villaägarna ansvarar Villaägarnas Riksförbund för innehållet.

Segeltorps Villaägareförening

Segeltorp är en kommundel i Huddinge kommun. Området kännetecknas av ett uppvuxet villasamhälle med gräns mot Älvsjö-Fruängen-Bredäng-Sätra-Skärholmen i Stockholms kommun och mot Snättringe och Vårby i Huddinge kommun. Till kommundelen hör halva Långsjön och en del av Gömmarens naturreservat, ett fantastiskt naturområde. Segeltorp är kanske mest känt för att inhysa Zetas handelsträdgård och landets största handelsområde; Kungens Kurva.

 


Aktuellt 

 


Huddingedagen/Villaägarnas dag 26 maj

Kom och träffa Villaägarna i Sjödalsparken i Huddinge lördagen den 26 maj 2018 kl 10-16. Här hittar du Segeltorps villaägarförening och flera andra villaägarföreningar i Huddinge. Under dagen bjuds det på mängder av aktiviteter för barn och vuxna med ponnyridning, loppmarknad och underhållning.

Under helgen 25-26 maj arrangeras även musikfestivalen Huddinge Jazz&Blues.

Läs mer om Huddingedagarna här.


Lövdungen 2 - höghus i Segeltorps centrum

Kommunen planerar att bygga bostadshus i Segeltorps centrum med som högst sju våningar. Vi anser att mycket i förslaget är bra men att den höga byggnationen inte passar i området. Dessutom skuggar den bakomliggande bostäder. Vi efterfrågar samtidigt kommunens plan för en utbyggd service i samma takt som bostäderna byggs. Läs mer om projektet här.


Segeltorpsdagen 26 aug 2018

Varmt välkomna till Segeltorpsdagen, söndagen den 26 augusti 2018 kl 10-16. Likt tidigare år, arrangerar vi en dag full med aktiviteter vid Magasinet, Juringe gård på Mäster Lorentz väg 3 i Segeltorp. Vi bjuder på mat och dryck, underhållning för barnen och viktiga lokala boendefrågor för alla andra.

Komplett program kommer inom kort, läs mer här. 

  • Huddingedagen/Villaägarnas dag lördag 26 maj 2018 2018-05-17
      Kom och träffa Villaägarna i Sjödalsparken i Huddinge lördagen den 26 maj 2018 kl 10-16. 
  • Lövdungen 2 - höghus i centrum 2018-05-17
    Perspektivbild: Lars Pålsson Arkitekter AB Kommunen planerar att bygga bostadshus i Segeltorps centrum. Det högsta huset är planerat att vara sju våningar högt.