PixelImage
På denna sida ansvarar föreningen för innehållet om det är en samfällighetsförening. Är det en lokal villaägarförening som är ansluten till Villaägarna ansvarar Villaägarnas Riksförbund för innehållet. Ansvarig utgivare: Gunnar Jansson.

Blombacka Villaägareförening

Årsmötet är den 18/3!

Plats: Fjärilstigen 26, Hyresgästföreningens lokaler

Tid: 18:30

Föreningen bjuder på kaffe.

Krumelur

Blombacka Villaförening anordnar Backluckeloppis!

 

Plats: Blombackaskolans gård

Tid: Lördagen 28:e september, kl 10:00--16:00

Passa på att rensa i förråd och utrymmen! I stället för att åka till tippen, kom och tjäna en liten slant genom att sälja det på loppis.

Alla är välkomna, att sälja själva eller för fynda något. Ta gärna med kaffekorgen så hjälps vi alla åt att göra detta till en trevlig och gemensam dag tillsammans.

Anmälan av bokning av plats: Ring till Eva Henttu på 08-550 678 06 eller 0762-15 81 69, senast måndagen den 23:e september. Anmälningsavgiften är 50:- per plats. Pengarna skänks till Blombackaskolans elevråd.

Styrelsen hälsar alla välkomna!

(Vid regn ställs loppisen in.)

 Krumelur

 

Dags för den årliga vårstädningen!

Den 25:e maj klockan 10:00 är det samling vid Floravägen 23 som vanligt. Alla boende i Blombacka är välkomna - inte minst barnen (som också får någonting gott som belöning)!

Vi återkommer med mer information.

 

Krumelur

 

Ny styrelse vald på årsmötet 2013! Se länken Styrelsen till höger.

 

Krumelur

 

Årsmöte 18/3 2013

Årsmötet 2013 går av stapeln den 18/3 klockan 18:30 i IOGT-NTO-huset, Övre Torekällgatan 29.

Alla medlemmar är välkomna! Ingen föranmälan krävs.

Blombacka villaägareförening har funnits i 60 år och har ungefär 130 medlemmar. Föreningen anordnar möten, sociala aktiviteter och den årliga vårstädningen i området. Vi värnar om frågor som rör vårt närområde och är remissinstans i plan- och byggfrågor för kommunen.

Nu söker vi nya ledamöter till föreningens styrelse. Styrelsen fungerar som ett team som trivs och arbetar bra tillsammans. Vill du vara med? Vi behöver din insats och vill bli fler. Ju fler som arbetar för föreningen desto bättre blir vi och Blombacka! Vill du ingå i styrelsen? Eller din granne? Kontakta då gärna valberedningens ordförande Hanna Gelotte Fernández.

Verksamhetsberättelsen för 2012 hittar du via länken Verksamhetsberättelser till vänster.

 

Krumelur

 

Medlemsmötet 2012

Årets medlemsmöte med tjugotalet närvarande hade som tema Grannsamverkan. Michael McCarthy, trygghetssamordnare i Södertälje kommun, berättade hur kommunen och polisen arbetar med Grannsamverkan i Södertälje. Blombacka VÄF kommer att i nästa steg planera för hur vi kan etablera Grannsamverkan i vårt område.

Vårt möte gästades också av fyra trygghetsvärdar från kommunen som berättade inspirerande om hur de jobbar i sina respektive områden för att öka tryggheten.

 

Krumelur

 

Medlemsmöte den 13/11 med tema Grannsamverkan

Vad är Grannsamverkan? Vad tjänar du som villaägare på Grannsamverkan? Hur gör du – praktiskt – för att grannsamverka? Vad innebär Grannsamverkan för oss som villaägareförening? Hur organiseras Grannsamverkan? Rollfördelning mellan kommunen, Polisen, enskilda villaägare och villaägareföreningen?

Kom på höstens medlemsmöte och lär dig mer om vad Grannsamverkan innebär och ställ dina frågor till kvällens gäst/föreläsare Michael McCarthy, trygghetssamordnare i Södertälje kommun.

IOGT-huset

Plats: IOGT-NTO:s lokal,Övre Torekällgatan 29, Södertälje

Tid: 13 november kl 18.30-20.00 (lokalen öppen från 18.15)

Anmälan: Ingen föranmälan behövs, dyk upp och ta gärna med dig grannen!

Fika: Absolut! Vi bjuder på hembakat och kaffe

Kontakt: Ordföranden i Blombacka villaägareförening Johan Welander, tel 0706-827263

 

Krumelur

 

Härligt 60-årsjubileum!

Lördagen den 25:e augusti firade vi Blombacka VÄF:s 60-årsjubileum i vackert väder med många uppskattade aktiviteter, som guidad tur, baktävling, och dragspelsmusik.

Hanna Gelotte Fernandez guidar blombackabor genom områdets historia.

Hanna Gelotte Fernández (i blått längst till vänster) guidar blombackabor genom området och berättar om dess hundraåriga historia.

 

Krumelur

 

Jubileet börjar lördagen 25:e augusti vid 12:00!

Var med och fira Blombacka villaägareförenings 60-årsjubileum med oss som bor och har bott i området. Festligheterna äger rum vid Floravägen 23 -- ta med hela familjen eller kom själv med en picknickkorg och något att äta på.

Delta också i baktävlingen med ett av dina bästa bakverk och bidra till Blombackas största kakbuffé. Det godaste och vackraste bakverket koras till vinnare och den som bakat den vinner ett pris. Föreningen bjuder på kaffe, te och saft till musik av Janne och Birgit.
Tipspromenad för vuxna och barn. Utställning om Blombacka nu och då samt information om villaägareföreningen. Följ med på en visning och hör Hanna Gelotte Fernández berätta om områdets anrika historia. Fiskedamm och lekar för barnen.
Föreningen vill med detta bidra till gemenskapen i området samtidigt som det är en möjlighet att närmare lära känna sina grannar och lära sig mer om föreningen och områdets historia.

Se länken Historik för berättelsen om hur Blombacka VÄF startades för sextio år sedan.

 

Krumelur

 

Äntligen Vårstädning, den 12:e maj!

Nej, vi är inte ironiska - vårstädningen är en uppskattad Blombackatradition. Vi träffas vid Floravägen 23 den 12:e maj vid tiotiden, får en säck för skräp, en gata att städa, och efter fullgjort dagsverke (städningen tar någon timme) blir det grillat, kaffe, och godis till barnen. Så kom hela familjen och gör Blombacka rent och snyggt, träffa grannar och ha det trevligt tillsammans.

 

 

Intressant och trevligt årsmöte på Torekällberget

Vårt årsmöte genomfördes som tidigare på det trivsamma Café Bellevue på Torekällberget, där kaffe och bullar serverades till debatten mellan Staffan Norberg (V) och Mats Siljebrand (FP), som inte minst tack vare Johan Wellander (moderator) blev mycket intressant men också underhållande, där både det personliga och politiska fick utrymme. Vi tackar våra förtroendevalda för att de tog sig tid och genomförde debatten på ett så generöst och engagerat sätt.

Efter debatten följde en frågestund där våra medlemmar fick möjlighet att ställa frågor om stadsbyggnation, med mera, och efter denna timme genomfördes vårt årsmöte enligt dagordning.

Vi återkommer inom kort med protokoll etcetra - titta förbi ofta! 

Kakfat från fotoakuten.se

Årsmöte 28/3 med spännande debatt!

Den 28 mars kl 18.30-ca 20.30 håller Blombacka villaägareförening årsmöte. Plats: Café Bellevue, Torekällberget i Södertälje. Alla medlemmar välkomna! Till höger hittar du länk till årsmöteshandlingarna.

Porträttfoto från Folkpartiet Södertäljes hemsida.Årsmötet inleds med en debatt och frågestund kring stadsbyggnation, samhällsplanering och bostadspolitik i Södertälje mellan Mats Siljebrand (FPorträttbild från Vänsterpartiet Södertäljes hemsida.P) (bilden till vänster), gruppledare och kommunalråd i opposition, och Staffan Norberg (V) (bilden till höger), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Moderator: Johan Welander.

Information finns också i Kretsnytt!

 

Stor uppslutning på lyckat medlemsmöte!

Vi har stort engagemang i Blombacka! Inte mindre än 35 blombackabor slöt upp på Torekällbergets café Bellevue den 11/10 -- jättekul för vår förening!

Många hade kommit för att lyssna på bygglovschef/stadsarkitekt Tommy Åström, som  fick massor av frågor och gav många intressanta svar. Bygglovsfrågor engagerar oss och denna kväll gav massor av information.

Men alla var kvar under hela kvällen även sedan Tommy Åström var klar med sin del, och lyssnade på ordförande Johan Welander som berättade om vår verksamhet och våra visioner; han delade ut vår verksamhetsplan, hänvisade till denna vår sida på internet samt till Facebooksidan, som är helt öppen för inlägg och diskussioner.

Engagemanget var härligt, och det är riktigt roligt att vara verksam i en villaägarförening där de boende bryr sig så mycket om vad som händer i grannskapet.

 

Intressant medlemsmöte 11:e oktober 2011

Kom på medlemsmöte 11 oktober och ställ frågor till Södertäljes bygglovschef och stadsarkitekt!

Vad gäller vid bHämtad från Facebooksidan Café Bellevue "Torekällbergets Museum".yggande av nya villor i Blombacka? Och vid tillbyggnad av befintliga hus? Hur fungerar kommunens bygglovsprocess? Den 11 oktober kl 18.30 håller Blombacka villaägareförening medlemsmöte för alla medlemmar. Också villaägare i Blombacka som INTE är medlemmar är välkomna till det öppna mötet. Förutom kaffe, hembakat och möjlighet att träffa styrelsen och höra vad som är på gång under det kommande året så medverkar Södertälje kommuns bygglovschef/stadsarkitekt Tommy Åström vid mötet. Han kommer både att svara på frågor och berätta om aktuella regler och bestämmelser vid bygglov. T ex den så kallade grannhörandeprocessen, vad gäller vid överklagan av bygglov, detaljplan för Blombacka och vilka särskilda överväganden som görs med hänsyn till kommunens kulturmiljöprogram. Kom till mötet och ta chansen att ställa just dina frågor. Välkommen!
 
Plats: Café Bellevue, Torekällberget, Södertälje
Tid: 11 oktober kl 18.30-20.30 (Café Bellevue öppet från 18.00)
Anmälan: Ingen föranmälan behövs, kom till mötet och ta gärna med familjen
Kontakt och mer information: Ordföranden i Blombacka villaägareförening, Johan Welander, tel 0706-827263